Viisi vuotta kanssasi kirjan esittely

Viisi vuotta kanssasi - lausepäiväkirjan esittely

En koskaan ole ollut päiväkirjan kirjoittaja, enkä ylipäätään ole pitänyt kirjoittamisesta. Lasteni syntymän myötä ajatukseni kuitenkin muuttuivat ja koin tärkeäksi taltioida hetkiä meidän päivistä. En vieläkään ole mikään maratonkirjoittaja vaan minulle riittää se, että voin kirjoittaa päivittäin muutamalla lauseella asioita meidän arjesta. Tätä varten syntyikin Viisi vuotta kanssasi, lausepäiväkirja viidelle vuodelle.

Meillä pääasiassa minä täytän tätä kirjaa, mutta satunnaisesti pyydän myös miestäni ja lapsiani kirjoittamaan tähän kirjaan. Onkin liikuttavan suloista miten hartaasti ja tarkasti isommat lapset täyttävät kirjaa ja kirjottavat sinne pieniä viestejä. Samalla näkee miten haparoivat kirjaimet ja käsiala ovat muuttuneet vuosien mittaan. Meillä lapset saivat kirjoittaa tähän kirjaan heti kun oppivat aakkosia, he sanoivat mitä halusivat kirjoittaa ylös ja aikuinen auttoi sanojen muodostuksessa.

Toisinaan kirjan sivujen välistä löytyy pieni piirustus ja niin ihania ovat nekin. On myös kohtia, joita varten olen itse haastatellut lapsiani esim. lempileluista, -kirjoista, -kavereista, millainen olisi unelmien päivä ja mitä haluaisivat isona tehdä yms.

Satunnaisesti miehenikin kirjoittaa tähän kirjaan omia havaintojaan ja onkin hauska huomata miten erilaisiin asioihin me kiinnitämme huomiota. On käynyt useasti niin, että minä en ole edes huomannut jotain hassua asiaa, mutta mieheni on. Näin kirjan sisällöstä tulee myös ihanan vaihtelevaa ja monipuolista, jota on todella hauska lukea jälkeenpäin koko perheen voimin.

Jos joskus on jäänyt useampi viikko kirjoittamatta niin olen täyttänyt ne kohdat kirjoittamalla meidän arkisista rutiineista ja puhelimen kuvia selaamalla olen saanut palautettua mieleen mitä kaikkea olemme sinä aikana tehneet.

 

Valkoinen lause paivassa kirja.
Täytettävä lausepäiväkirja viidelle vuodelle.

Miten kirjaa käytetään?

Viisi vuotta kanssasi kirjan kirjoittamisen voit aloittaa milloin tahansa. Avaat kirjan sen päivän kohdalta, jolloin haluat sitä kirjoittaa, täydennä oikea vuosiluku ja kirjoita kirjan ylimmälle riville muutamalla lauseella sinulle tärkeistä hetkistä. Kun olet kirjoittanut koko vuoden muistosi talteen on aika siirtyä kirjan sivun toiselle riville. Kirjoittaessasi tähän kirjaan näet mitä samaan aikaan vuosi sitten on tapahtunut ja pääset helposti palaamaan  menneisiin hetkiin. Jatka näin kirjan kirjoittamista viiden vuoden ajan.

Lopulta sinulla on kirja, jonka sivut ovat täyttyneet rakkaista muistoista ja ihanimmista hetkistä. Tulet huomaamaan, että jo muutaman kuukauden kuluttua olet hyvin kiitollinen itsellesi siitä, että olet käyttänyt päivittäin pienen hetken tämän kirjan kirjoittamiseen.

Valokuvilla kuvitettu lause päivässä kirja.

Viisi vuotta kanssasi kirja on yksinkertaisen tyylikäs ja ajattoman kaunis kirja, jota pitää mielellään myös esillä. Kirja kannattaakin laittaa kodin keskeiselle paikalle, jolloin siihen tulee myös kirjoitettua päivittäin.

Oman muistini varaan en haluaisi jättää lapsieni lapsuusmuistoja, sillä tiedän niiden katoavan lopulta muististani ja juuri sen takia itse kirjoitankin tähän kirjaan lauseen tai kaksi päivässä meidän perheen elämästä. Itse pidän tätä kirjaa pääasiassa yöpöydällä ja kirjoitan siihen yleensä päivän päätteeksi. On ihanaa pysähtyä miettimään ennen nukkumaan menoa mitä kaikkea on päivän aikana tapahtunut. Tämä tapa saa minut myös tuntemaan oloni hyvin kiitolliseksi, sillä se saa minut näkemään päivä toisensa jälkeen sen, miten onnekas olenkaan ja miten paljon elämä onkaan minulle antanut.

Jos mietit jo nyt joululahjoja, on tämä kirja ehdottomasti ihana lahjaidea, joka kannattaa vinkata myös omalle miehelle. 😉

Pääset tutustumaan tähän kirjaan tarkemmin ja tilaamaan omasi täältä

Elina

Shopping Cart